Allt inom tak, taksäkerhet och regnvattenssystem

Specialister inom tak

Vi på TTB lägger ca 6000kvm tak om året. Oavsett om vi pratar takpapp, betongpannor, plåttak eller tegelpannor, väljer vi ett takmaterial som passar dig och förutsättningarna för ditt hus.

Vi går igenom säkerhet, regnvattensystem och övriga önskemål för att du skall få ett säkert och hållbart tak i många år framöver.

Takskydd_Weland

 

zandarustikk_bigBetongpannor / Betongtegel:

Betong är ett naturligt, starkt och lätthanterligt material. Betongpannor / betongtegel har hög precision, och är lätta att lägga. Betongpannor finns i många färger och ytbehandlingar vilket gör det enkelt att hitta rätt takpanna för ditt hus. Betongpannor är ofta billigare än tegelpannor och har en livslängd på ca 40år.

 

 

vittingeoriginal_bigTegelpannor / Tegeltak:

Tegelpannor är ett rent naturmaterial och ett tegeltak bara blir vackrare med åren. Vi använder oss av Vittinge tegel, en ofasad tegelpanna som ger taket ett klassiskt och levande intryck.

 

 

TakpappPapptak:

Ytpapp, takpapp, tjärpapp eller asfaltsmatta? Kärt barn har många namn. Ytpappen är ett billigt och hållbart alternativ, särskilt för mindre byggnader med små lutningar. Pappen belastar inte det låglutande takets konstruktion och mindre byggnader kanske inte har en konstruktion som klarar belastning av t.ex. tegelpannor.

 

 

plattakPlåttak:

Plåttak är lätt att lägga och väger betydligt mindre än t.ex. tegel. Behöver man renovera ett plåttak kan man i många fall bara ersätta det gamla plåttaket utan att något större underarbete krävs. TTB har egen plåtverkstad och skär till plåten efter mått som passar ditt hus.

 

 

imagesShingel/Takshingel:

Takshingel består av formskurna plattor försedda med tungor för att efterlikna traditionella takpannor. Materialet för takshingel är asfaltimpregnerad glasfiberväv, delvis självhäftande och många gånger med ett ytskikt av skifferkross. Takshingel finns i många olika färger och mönster.

 

 

 

 

Glöm inte taksäkerheten!
Taksäkerheten är viktig och alla tak som på något sätt skall beträdas ska vara säkerhetsutrustade. Både för den som är uppe på taket och för de som befinner sig på marken så är taksäkerhet A och O.

Alla våra taksäkerhetsprodukter tillverkas svenskt kvalitetsstål av Weland i Ulricehamn. Produkterna är testade och certifierade av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Några vanliga taksäkerhetsprodukter:

takbrygga_taksäkerhet

Takbrygga:

Stabila takbryggor för att förflytta sig längs taket.

 

 

takstege_taksäkerhet

Takstege:

Flexibla takstegar med starka och lätta konstruktioner.

 

 

snörasskydd_taksäkerhet

Snörasskydd:

Snörasskydd finns i olika utföranden och är till för att hejda stora tunga snömassor från att rasa.

 

 

nocktakfotsracke_taksäkerhet

Takfotsräcke:

Takfotsräcke används för att förankra livlinan vid tillfälliga arbeten på taket.

 

 

livlinekrok_taksäkerhet

Livlinekrok:

Livlinekrok används för att förankra livlinan vid tillfälliga arbeten på taket.

 

 

 

asbestsaneringEternit/Asbest:

Vi är utbildade och certifierade inom asbest och kan därför hantera och deponera asbest och eternit enl. arbetsmiljöverkets föreskrifter om asbest.

 

 

regnvattensystemRegnvattensystem:

Ett bra och fungerande regnvattensystem skall leda bort vattnet från huset. Ett regnvattensystem består av hängrännor och stuprör. Det är väldigt viktigt att regnvattensystemet är tätt samt att det inte ligger löv och annan smuts som hindrar vattenflödet. Ett bra regnvattensystem ökar livslängden på hela huset samtidigt som det är en viktigt detalj i helhetsutseendet.

 

 

TakreparationTakbesiktning och takreparation:

Ett läckande tak skall alltid repareras så snart som möjligt. Vatten som står och droppar ger lätt både mögelskador och vattenskador. Förutom att det kan vara allergiframkallande så blir det även både kostsamt och tidskrävande att få ordning på.